onsdag 18 mars 2009

C: Lisa Bergström, Nicolina Erlandsson, Paulina Unevik

Det är en liggande rektangulär bild och en helbild som är i färg.

I förgrunden står det är en mamma med sin dotter på en parkering vid en stor byggnad. Parkeringen är nästan full, förutom de två parkeringsrutorna närmast fotografen. I den vänstra tomma parkeringsrutan står mamman med sin kundvagn och dottern står fram på kundvagnen.

På parkeringsplatsen snett bakom dem (den motsatta parkeringsrutan) står en bil med huven mot personerna. Kundvagnen står snett i rutan men är centrerad i bilden och tagen rakt framifrån. Rutorna går från bildens nedre vänstra hörn och sträcker sig mot mitten av den högra sidan av bilden.

De står vända mot varandra men tittar mot kameran. Kundvagnen är full med gröna växter och är riktad med sidan mot fotografen och framsidan mot höger. Mamman har orange-rött hår och rosiga kinder. Hon står i en avslappnad hållning lutad med armbågarna på handtaget. Hon har vitgråa byxor som är i chinos modell, blåsvarta skor och en ljusblå t-shirt under en svart kappa. Kroppen är vänd mot höger men man skymtar ändå vänstra axeln och benet.

Dottern står vänd mot mamman och står på kundvagnens nedre del, över de främre hjulen. Hon är blond och har en scarf runt huvudet som en påskkärring och har en blommig klänning som går till knäna och en ljus uppknäppt jeansjacka. Hon har rosa skor och vita strumpbyxor.

Bilarna på parkeringen är lägre än hennes axlar och går vågrät över bilden. Bortom bilarna står en rad med träd som är lika höga som byggnaden. Dem sträcker sig över hela bilden i en vågrät rad och det är ett 5-meters mellanrum mellan varje träd.

Eftersom att det är närmare till huset på den vänstra sidan är husväggen högre där och blir lägre och lägra ju mer till vänster den stäcker sig. Längst till vänster syns inte huset längre då bilarnas tak skymmer det. Huset är med i hela bakgrunden men grunden täckt av bilarna. Huset är uppdelat i två färger.

Det är mulet så inga skuggor syns och det ser ut som det är sen eftermiddag. Bilden är fryst och skärpan ligger på personerna. Bakgrunden är i oskärpa. Stämningen ser ut att vara trött och färgerna är mörka och matta. Även om uttrycket på personerna vekar vara uttråkade och fundersamma ser det ur som om pappan hade tagit bilden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar