onsdag 18 mars 2009

D. Hanna, Malin L, Simon

Bilden är i färg och föreställer en man i 35-års åldern. Han har kostym och en rödsvart rutig slips och håller i en skylt i A3 format med texten ”I’M DESPERATE”. Han står i mitten av bilden och bilden är tagen framifrån, den är i halvformat och går ner till strax över knäna. Mannen står på en gata. Ungefär 20 cm till vänster om honom är ett slitet gammalt tegelhus som sträcker sig till mitten av bilden, precis i mitten av hans huvud. Bakom mannen och huset går det en gata in till vänster i vågrät vinkel, precis under hans axel. På andra sidan gatan börjar en stor skog.
Det är kort skärpedjup för skogen är i oskäpa och skärpan är på honom. Fotografen är i samma höjd som honom
Bilden är tagen i en stående rektangulärposition. Ljuset kommer från bildens högra sida i bilden eftersom den vänstra delen av ansiktet är skuggad.
Om man skulle ta bort skylten från honom skulle han inte höra hemma där eftersom han bär kostym och ser rik ut, medan området ser fattigt ut. Det är skylten som gör att han ser ut att passa in där.
Bilden är tagen på eftermiddagen under sensommaren för träden blommar fortfarande. Det är i fryst rörelse. Han ler lite osäkert och ser rätt ängslig ut. Han har blont kort hår, kammat åt sidan.
Det ser ut som om han har haft ett ganska bra betalt arbete men nu fått sparken.
Stämningen är allvarlig, ensamt och osäkert.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar