onsdag 18 mars 2009

A -Alexander Meurman, Marcus Montelius, Lina Backrud, Jessica Einarsson

Centralt står det en tant, som trycker på en av hissknapparna längst ner med pekfingret, med en böjd arm. Hon står inne i hissen. Bilden är i färg, och tanten bär en röd kavaj och även jättestora pärlörhängen.

Bilden slutar i lårhöjd på tanten ungefär där kavajkanten slutar. Vi tycker även att det ser ut som hon bär glasögon. Den högra handen trycker hon med knappen på och andra handen är mot väggen på hissen i midjehöjd. Dörrarna till hissen är öppna, och man ser en liten bit av korridoren. Kroppen på tanten är vänd åt höger mot hissknapparna, medan huvudet är vänt mot fotografen. Hennes huvud slutar straxt ovanför knappsatsen. Hon är inte speciellt glad. Ansiktsuttrycket kan beskrivas som en sur kärring. Håret ser blont ut, ganska kort vågigt hår, slutar under öronen. Hon skulle även kunna vara blind för att hon har svårt att fästa blicken. Hon tittar bara ut i tomma intet. Bilden är även fotograferad i ögonhöjd på tanten.

Bakgrunden ser ut att vara vita hissdörrar men stängda. Över hissknapparna sitter en vit lapp med en guldram med troligen regler och säkerhetsanvisningar. Väggen mittemot dörrarna är blå/grå aktig. Hissen är även ganska smal men ändå bred.
Bilden är liggande och rektangulär.


Ljuset kommer rakt uppifrån, antagligen en hisslampa. Tanten är en stor kontrast till bakgrunden, en stor färgklick.
Det är väldigt svårt att beskriva när bilden är tagen, om det är kväll eller dag, eftersom den är tagen inomhus utan fönster.
Skärpan ligger på tanten, med långt skärpedjup. Någon har även fångat ögonblicket i en fryst rörelse.
Det är en ganska stel och hård bild.
Bilden säger inte vart hon är på väg eller var hon kom ifrån. Så att det är svårt att säga vart hon ska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar