onsdag 18 mars 2009

B Fanny Sara B Josephine

Bilden är kvadratisk och svartvit. Bilden är tagen rakt framifrån i ögonhöjd. Ljuset kommer från vänster. Dagsljus, utomhus. Mjukt ljus, varmt. Halvbild, slutar vid knäna.

Bilden föreställer en kvinna som står lutad mot en sliten trasig vägg. Kvinnan är placerad längst ut till vänster. Hon har ryggen mot kameran. Vänster arm är lite upphöjd och hon lutar pannan mot armen som är emot väggen. Kvinnans vänstra sida är sträckt och den höjda vänsterarmens högsta punkt är armbågen, den är alltså böjd. Bilden tar slut precis ovanför henne höjda vänstra armbåge. Ansiktet är gömt av armen.

Håret ligger åt höger över axeln och hänger ned på hennes framsida som vi inte ser. Den högra armen håller hon bakom ryggen så att handen är i höjd med mitten av ländryggen. Högerhanden håller i en jättestor fjäder längs upp med ryggen mot hennes nacke. Fjädern täcker nästan hela ryggen men är gles mellan fjädrarna så man ser kroppen. Högerhandens ovansida är emot kameran och fingrarna som håller i fjädern är sträckta upp mot nacken. Hon håller fjädern i fingertopparna.

Hon har på sig en rygglös klänning med trekvartsärm. Klänningens kjol går från hennes hand vid ländryggen ned till mitten av låret. Mönstret är stora blommor/växter, svårt att urskilja. Under klänningens kjol är ett lager av en kjol till med leopardmönster. Den slutar precis vid knäna.

Skuggan från kvinnan ligger på hennes högra sida på väggen, parallellt med henne. Den är mjuk och suddig i kanterna.

Väggen hon lutar sig emot är trasig, avskavd. Översta lagret av cementet har lossnat på vissa ställen och materialet bakom syns där. En stor del av det slitna ligger i mittenhöjden av väggen och går från högerkanten och slutar innan kvinnans kropp.

Kvinnan poserar för kameran. Det är fryst rörelse. Långt skärpedjup. Ganska oskarp bild.

Stämningen är sorlig och allvarlig. Känsloladdad bild.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar