onsdag 18 mars 2009

B - Elin, Luke, Marielle

På bilden finns en kvinna och en ung flicka eventuellt sin dotter. De befinner sig på en parkeringsplats tillsammans med en kundvagn som är fylld med växter. På parkeringsplatsen kan man se ett trettiotal bilar. De står i mitten av en parkeringsruta vars högra linje börjar vid fotots nedre dels mitt och sträcker sig mot den högra sidans mitt. Ena linjen är bakom kvinnan och är parallell mot den andra linjen. Mitt i bilden finns kundvagnen och på var del av sidan står kvinnan och barnet. Barnet står på kundvagnen främre del.

Bilden är i färg.
Bilden är liggande och rektangulär.
Det är en helbild med bakgrund som är tagen i ögon höjd.
Det finns inget ”extra” ljus utan det är ljust ute. Bilen är tagen på eftermiddagen för att på parkeringsplatsen finns det många bilar. Det blåser lite ute och bilden är kontrastrik.
Skärpan ligger fram på dom och är i fryst rörelse. Kort skärpedjup.
Bilden är tagen utanför ett stort varuhus vars entré ligger längre bort mot höger sida. Det är träd framför varuhuset som följer dess framsida. Taket på varuhuset går i lutande linje mot höger parallellt mot överdelarna på biltaken.
Det finns två långa lyktstoplar med i bilden som är längre är träden och varuhuset. Vi kan se att ena lyktstolpe är hel som är nästan framför entrén och den andra är parallellt mot kvinnans rygg. Man ser endast hälften av lyktstolpen.
Kvinnan och barnet har sina huvuden riktade mot kameran och kropparna är riktade mot varandra. Kvinnan är klädd i en lång svart kappa, beiga byxor och ett par blå svarta sneakers. Hon har orange hår som har fångat vindens uppmärksamhet. Hon visar ett ansträngt och stressad ansikte. Barnet har en mönstrad klänning, vita strumpbyxor, vita sneakers, en ljusblå jacka och en sjal på huvudet. Hon har blont hår och är lite frånvarande.
Bilden är lite dyster för att det finns gråa moln på himmelen och det blåser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar